Participació en taller ambiental i sembra d'espècies autòctones impulsat per Decathlon

L'Associació participa en una iniciativa organitzada per Decathlon durant el mes de juny de 2022. Aquesta activitat ha consistit en la realització d'un taller ambiental i la sembra d'espècies autòctones mitjançant bombes de llavors al Parc Natural de l'Albufera

Aquestes bombes de llavors, elaborades amb llavors d'espècies autòctones de la zona i una mescla de substrat vegetal i argila, a causa de la seua composició, es mantenen protegides dels ocells i altres animals, fins al moment que plou i s'unifiquen amb el sòl, augmentant notablement les seues probabilitats de germinar.

Aquesta acció realitzada ha sigut especialment clau pel fet que ha anat orientada a la regeneració d'espècies autòctones i en perill d'extinció com a forma de substitució de l'espècie invasora ungla de gat (Carpobrotus edulis). 

Aquesta espècie és una planta suculenta originària de Sud-àfrica que posseeix una elevada adaptabilitat als ambients àrids que es manifesta en un creixement ràpid. Aquestes característiques van promoure fa anys la seua utilització en estabilització de dunes, repoblacions dunares i en jardineria litoral, la qual cosa ha suposat la seua expansió, desplaçant per exclusió competitiva a les espècies característiques d'aquests hàbitats.

A continuació, incloem una foto d'aquesta espècie, que estem convençuts que reconeixereu perfectament a causa de la gran expansió que ha tingut en l'última dècada:L'ONG Xaloc i la Fundació Global Nature, conjuntament amb la Generalitat Valenciana, porten treballant durant diversos anys en la retirada d'aquesta espècie invasora, acció que ha sigut un èxit.

El següent pas, en el qual ha col·laborat la nostra Associació, gràcies a la crida realitzada per Decathlon, és la repoblació del Parc Natural de L'Albufera amb espècies autòctones.

Junts podem aconseguir la recuperació del nostre Parc Natural!
L'exposició en el CCCC "Emergency on Planet Earth" i com l'agroecologia pot ser un factor de canvi