Recomanacions de llibres en Valencià per als més xicotets
Descobrint el món dels horts i la natura


Des de la Associació Institut d'Estudis de l'Horta Valenciana, creiem que és essencial transmetre a les noves generacions l'amor per la terra, el respecte per la naturalesa i el valor de cultivar els nostres propis aliments.  


Per això, hem preparat una selecció especial de llibres en valencià, ideals perquè els més xicotets se submergisquen en el fascinant món dels horts, les hortalisses i la vida a l'aire lliure.
Inventari il·lustrat de les fruites i les hortalisses

Autor(s): Virginie Aladjidi, Emmanuelle  Tchoukriel
Editorial: Kalandraka

Catàleg il·lustrat amb un centenar de plantes comestibles per a reivindicar la biodiversitat, la sostenibilitat i l'alimentació saludable.

El meu primer hortet

Autor(s): Emmanuelle Kecir-Lepetit
Editorial: Cossetània Edicions

Guia pràctica amb tots els trucs i consells per a crear el teu primer hort al jardí o al balcó. En aquest llibre s'aborden preguntes com: Com crear un hort? On instal·lar-ho? Com prepara la terra? Com sembrar?

El meu primer hort urbà

Autor(s): Estela Delgado, Jose T. Gallego
Editorial: Comanegra

Un àlbum il·lustrat per a xicotets horticultors que ensenya, pas a pas, a plantar verdures a casa i a cuidar-les de manera senzilla.

Hort fàcil amb nens

Autor(s): Larousse Editorial,  Il·lustrador/a : Màriam Ben-Arab Canela
Editorial: Larousse Editorial

Un llibre il·lustrat on trobaràs les respostes a preguntes com: D'on venen les hortalisses? Com es pot organitzar un hort en una terrassa? I en el col·legi? Quan cal plantar les carabassetes o les maduixes? Entre moltes altres.

Aquests llibres no sols són entretinguts, sinó que també ofereixen valuoses lliçons sobre el cicle de la vida, la importància del medi ambient i el plaer de cultivar i cuidar la terra. Us animem a compartir aquestes lectures amb els més xicotets i a iniciar junts l'aventura de crear un hort a casa. La diversió i l'aprenentatge estan garantits!

¡Feliç lectura i feliços cultius!


Esperem que aquesta selecció us inspire a introduir als xiquets i xiquetes en el meravellós món dels horts i la naturalesa. 

¡Ens veiem en l'hort!

Amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació Universitats i Ocupació

Plantes aromàtiques i florals més recomanades per a l'hort